Vaak gestelde vragen - BEMOSS

Vaak gestelde vragen

Een moderne woonruimte met een levendig groene moswand en een grote BEMOSS moschilderij boven een witte console. De kamer heeft een mix van neutrale tinten en blauwe accenten, waaronder een zachte blauwe bank. Op de achtergrond bevindt zich het keukengedeelte met blauwe barkrukken.

Vaak gestelde vragen

Mos is een natuurlijk product dat in de natuur is gegroeid en met de hand is geplukt. Tijdens het stabilisatieproces werd de groei echter gestopt en dus leeft het niet meer. Daarom hebben onze moswanden geen druppel water, daglicht of andere benodigdheden van levende planten nodig.

Met mos is het mogelijk om verschillende designversies van wanden te maken of om mos te gebruiken om anderszins moeilijke ruimtes te decoreren waar klassieke levende muren geen kans zouden hebben om te overleven.

Voor de installatie van een BEMOSS® moswand is geen speciale voorbereiding van uw wand vereist. Wij installeren onze wanden op alle soorten wanden en op betonnen, houten of gipsplaatwanden. Het gewicht van moswanden is ongeveer 1214 kg per m2 wand en daarom zullen gipsplaatwanden onze muren zonder problemen ondersteunen.

U hoeft geen watervoorziening naar onze muren te brengen of speciale lampen te kopen om ze te laten overleven, zoals u bij levende wanden wel hoeft te doen.

Mos heeft zijn natuurlijke geur. In de eerste dagen of weken (afhankelijk van de grootte van het wandgebied) zult u onze moswand binnenshuis voelen. Dit komt vaak voor omdat er een element in het interieur is geplaatst dat er eerst niet was. Mensen worden slechts in twee groepen verdeeld, zij die zeggen dat mos ruikt mooi en zij die zeggen dat mos stinkt. 🙂

Maar één ding is zeker, deze natuurlijke geur zal na een tijdje eindigen en u zult hem niet meer ruiken.

De levensduur van moswanden of -schilderijen is enkele jaren. Het hangt af van het soort mos dat u kiest, elk mos heeft een andere tijdsduur waarin het uw interieur aangenamer maakt.

Laten we eerst eens uitleggen wat duurzaamheid in geval van mos betekent. Met duurzaamheid bedoelen we de tijd dat het zijn kleurstabiliteit behoudt. Klassiek, net als alle andere dingen in uw interieur, verliezen onze moswanden of -schilderijen hun kleur onder UV-licht. Dus als we een moswand in direct zonlicht plaatsen, zal de levensduur korter zijn dan van een andere wand die we uit het directe licht plaatsen.

Wij zijn een van de weinige fabrikanten die verven gebruiken die UV-bestendig zijn en daarom langer meegaan dan de gebruikelijke mossen die u in diverse decoratiewinkels kunt kopen.

Zo verliest mos in de loop der jaren natuurlijk zijn kleur. Maar het betekent niet dat de muur na bijvoorbeeld 8 jaar wit zal zijn. Maar het betekent wel dat het een paar tinten lichter zal zijn.

Levensduur:

korstmos 810 jaar, platmos 46 jaar, bolmos 58 jaar, Siberisch 58 jaar, planten 35 jaar.

Moswanden worden ook behandeld met insecticide tegen insecten die tijdens het stabilisatieproces in het mos aanwezig kunnen zijn. We gebruiken ook een afstotende component die insecten afstoot, zelfs tijdens het bestaan van de gecreëerde wand of het schilderij.

Om deze insectenwerende componenten goed te laten werken, moet de luchtvochtigheid in de omgeving van de muur tussen de 40% en 70% zijn. In een dergelijk assortiment zijn de insectenwerende ingrediënten volledig functioneel en wordt uw muur geen magneet voor beestjes.

NEE! Hier schrijven we een volmondig NEE, omdat u her en der op het internet en bij niet zo goed geïnformeerde zelfverklaarde experts over het maken van mosschilderijen soortgelijke informatie kunt vinden over hoe u water op uw schilderij kunt spuiten.

Dit is helaas een grove misvatting en we betreuren het ten zeerste dat dergelijke “producenten” bestaan.

Waarom is dit zo’n probleem? Tijdens het stabilisatieproces wordt het mos behandeld met mineralen, zouten, insectenwerende middelen en natuurlijk verf. Al deze ingrediënten blijven aan het oppervlak van het mos plakken, dus als u uw moswanden water geeft of besproeit, spoelt u deze actieve ingrediënten en de verf langzaam weg. (en dat willen we niet) U verkort de levensduur van uw wand steeds meer, en u kunt hem op die manier eigenlijk heel snel onherstelbaar verpesten.

Daarom geen water!

Een veel voorkomende vraag is of de moswand een stofvanger zal zijn en of er stof op de moswand zal vallen.

Ja, een moswand of -schilderij is een materieel product, dus ja, er komt stof op neer. Maar wat heel interessant is, is dat dit stof zich in aanzienlijk kleinere hoeveelheden op moswanden afzet dan op andere dingen in huis. Dit komt doordat de moswand constant met vocht werkt. Als de luchtvochtigheid gedurende de dag of dagen stijgt en daalt, creëert dit wervelingen die verhinderen dat stof zich gemakkelijk kan afzetten. U zou dus bijvoorbeeld pas ongeveer 1824 maanden later stof op de mosmuur gaan zien.

Wij raden onze klanten een eenvoudige preventiemethode tegen stof aan. Blaas de moswand of het mosschilderij minstens eens in de 3 maanden met bijvoorbeeld een haardroger en een koude lucht om de microdeeltjes die nog niet zichtbaar zijn, te verwijderen.

Om onze offerte te maken, hebben we 3 basisgegevens nodig, namelijk:

– afmeting van de wand die u wilt realiseren

– adres voor levering en installatie van de moswand

– foto van de wand waarop we onze moswand zullen plaatsen

 

na deze basisgegevens kunnen wij u een niet-bindende offerte geven waarin u de prijsklasse van alle BEMOSS® moswanden kunt zien