Kurkwanden - BEMOSS

Wij zullen u adviseren

Contact
logo

Vraag vandaag nog een offerte aan voor een kurkwand op maat

Afbeelding invoegen

Kurkwanden

Een close-up van verschillende items die op een houten tafel zijn gerangschikt, waaronder flessen, potten en kleine decoratieve objecten. De achtergrond is voorzien van een ingewikkelde, donkere moswand met geometrische patronen. De verlichting is gedimd en zorgt voor een gezellige, rustieke sfeer.
De nieuwe generatie

Bekledingsoplossingen van kurk

GENCORK van BEMOSS is een merk van kurkoplossingen dat een symbiose biedt tussen technologisch veeleisende materialen en hun geavanceerde verwerkingsprocessen.

Het is een 100% duurzaam en natuurlijk geëxpandeerd kurksysteem dat beschikt over uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van dit materiaal. Het voegt een interessante artistieke waarde toe aan zowel traditionele als moderne wanden. Kurkwanden zijn een natuurlijk decoratief alternatief voor traditionele tegels. Kurk kan ook worden gebruikt om de wanden zelf of hun contrasten te accentueren.


Een vierkant, gestructureerd stoffen paneel met wervelende patronen staat tegen een achtergrond van hoge, groene bomen in een droog, grasachtig landschap onder een blauwe lucht. Het contrast tussen het organische landschap en de BEMOSS-mosschilderij zorgt voor een intrigerend beeld.
Een abstract kunstwerk bestaat uit houten stokken die zo zijn gerangschikt dat ze een gestileerd vraagteken suggereren. De stokjes stralen naar buiten en vormen een gedeeltelijk cirkelvormig patroon, geplaatst op een getextureerde bruine achtergrond die lijkt op kurk, waardoor een effect ontstaat dat doet denken aan BEMOSS mosschilderij.

Cork Black on White

Oriëntatieprijs 242€ / m2

Een vierkante deurmat met een zwart en bruin patroon van elkaar kruisende lijnen die een geometrisch, doolhofachtig ontwerp creëren. De mat, die doet denken aan een artistiek stuk van BEMOSS, is getextureerd om vuil en stof van schoenen op te vangen.

Corkdelaunay 2D

Oriëntatieprijs 286€ / m2

Een abstract kunstwerk met een gestructureerd oppervlak met golvende, gebogen lijnen in donkerbruine en zwarte tinten. De lijnen creëren een vloeiend, organisch patroon over het vierkante formaat, dat doet denken aan een moswand, wat een gevoel van beweging en diepte geeft.

CorkWirl 2D

Oriëntatieprijs 319€ / m2

Een vierkante tegel met een ingewikkeld geometrisch patroon van in elkaar grijpende sterren en zeshoeken in donkerbruine en zwarte tinten, waardoor een visueel aantrekkelijk en complex ontwerp ontstaat, vergelijkbaar met een BEMOSS-mosschilderij. De achtergrond blijft wit, wat het contrast benadrukt.

Corkmetamorph

Oriëntatieprijs 286€ / m2

Een cluster van drie verbonden zeshoekige tegels, die elk lijken op een BEMOSS-mosschilderij, bedekt met weelderig groen gebladerte en bruine paden of boomwortels, en vormen een natuurlijk, bosachtig terrein op een witte achtergrond.

CorkVor

Oriëntatieprijs 638€ / m2

Een vierkant stuk getextureerd bruin materiaal met een abstract patroon van afwisselend donkere en lichtbruine golfachtige tegels, gerangschikt in een raster. De tegels creëren een golvend, driedimensionaal effect, dat doet denken aan een BEMOSS-mosschilderij met zijn ingewikkelde en natuurlijke designelementen.

Corkoptical

Oriëntatieprijs 638€ / m2

Een vierkante onderzetter van kurk is verdeeld in vier kleinere driehoekige segmenten, waarvan er één een verhoogd handvatachtig ontwerp heeft. Het ruwe en gestructureerde kurkmateriaal roept een natuurlijke esthetiek op die lijkt op die van een BEMOSS-mosschilderij, tegen een effen witte achtergrond.

CorkTrifield

Oriëntatieprijs 297€ / m2

Een zicht van bovenaf op een gestructureerde, golvende, aardse bruine mat met daarop verschillende groene en groene BEMOSS-planten. De mat heeft opstaande, gebogen randen en kleine cirkelvormige inkepingen, waardoor een gevarieerd oppervlaktepatroon ontstaat dat lijkt op dat van een moswand.

CorkNature

Oriëntatieprijs 781€ / m2

Een vierkant object met een gestructureerd oppervlak met concentrische golvende patronen en inkepingen, die lijken op zandrimpelingen of groeven. Het object heeft een aardse, bruinachtige kleur, die met zijn organische en natuurlijke uitstraling doet denken aan een BEMOSS mosschilderij.

CorkBiomorph

Oriëntatieprijs 407€ / m2

Een vierkant, gestructureerd vloerkleed met een verlooppatroon met verschillende bruintinten en subtiele gestreepte accenten die diagonaal lopen. Het ontwerp van het vloerkleed omvat abstracte geometrische vormen, waardoor het een moderne en verfijnde uitstraling krijgt die doet denken aan een BEMOSS-mosschilderij.

Corktess

Oriëntatieprijs 407€ / m2

Een gestructureerd, vierkant vloerkleed met een geometrisch patroon bestaande uit donkerbruine en zwarte tinten. Het ontwerp vormt een illusie van driedimensionale vormen, waaronder driehoeken en parallellogrammen, waardoor diepte en contrast in het vloerkleed ontstaat. Dit minutieuze ontwerp doet denken aan een BEMOSS moschilderij.

Corkdelaunay 3D

Oriëntatieprijs 374€ / m2

Luchtfoto van een abstract landschapsontwerp met concentrische cirkels van verschillende tinten groene en gele vegetatie. Het patroon lijkt op een BEMOSS-mosschilderij waarbij de boomkruinen of bladeren zo zijn gerangschikt dat ze een visueel aantrekkelijke, gelaagde spiraal vormen op aardbruine ondergrond.

CorkMetaball

Oriëntatieprijs 638€ / m2

Een gestructureerd oppervlak met een rijke, bruine kleur en een ingewikkeld patroon van kleine, donkere vlekjes, dat doet denken aan een BEMOSS-mosschilderij. Het materiaal lijkt zachte plooien of golven te hebben, waardoor het een licht verfrommeld uiterlijk krijgt. Het beeld heeft een warme en aardse toon.

CorkWirl 3D

Oriëntatieprijs 407€ / m2

Een zeshoekig stuk donkerbruin materiaal heeft een uitgesneden patroon van gebogen, abstracte lijnen en vormen. Het ontwerp lijkt op ingewikkelde, vloeiende, natuurlijke motieven die over het hele oppervlak zijn verweven. Het materiaal doet denken aan een BEMOSS-mosschilderij en ziet er gestructureerd en vezelig uit.

CorkHexran

Oriëntatieprijs 346€ / m2

Zeshoekige onderzetter van kurk met ingewikkelde radiale patronen. Het ontwerp heeft een centrale ronde uitsparing met bloemachtige motieven die naar buiten uitstralen. De rijke, donkerbruine kurk versterkt de gestructureerde details en weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van een BEMOSS-mosschilderij, waardoor het een stijlvolle en functionele toevoeging aan een keuken is.

CorkTriefield

Oriëntatieprijs 407€ / m2

Een mozaïekkunstwerk gemaakt van donkerbruine tegels gerangschikt in een abstracte, onregelmatige vorm. De tegels hebben gevarieerde patronen en texturen, waardoor een visueel ingewikkeld ontwerp ontstaat. De compositie lijkt op een gefragmenteerde BEMOSS-mosschilderij en steekt levendig af tegen de witte achtergrond.

CorkLee

Oriëntatieprijs 346€ / m2

Een visueel intrigerend arrangement van zeshoekige kurktegels afgewisseld met BEMOSS moschilderij. De verschillende hoogtes en hoeken van de tegels creëren een geometrisch, driedimensionaal patroon, terwijl de donkerbruine kurktextuur en het levendige groene mos een natuurlijke, organische uitstraling geven.

CorkTriangle

Oriëntatieprijs 297€ / m2

Een wanddecoratieontwerp met bruine, gestructureerde, zeshoekige tegels die in een geometrisch patroon zijn gerangschikt. De tegels creëren een illusie van diepte en dimensie, waardoor het lijkt alsof sommige tegels elkaar overlappen of in de schaduw staan. Maak uw ruimte compleet met deze stijlvolle achtergrond of voeg een BEMOSS-mosschilderij toe om de natuurlijke uitstraling te versterken.

CorkUnit

Oriëntatieprijs 407€ / m2

Een dodecaëdervormige lamp gemaakt van een donker, gestructureerd materiaal met zichtbare, ingewikkeld gelaagde randen die lijken op een BEMOSS-mosschilderij. De lamp straalt vanuit het midden een warme gloed uit, waardoor de binnenste lagen worden verlicht. Het ontwerp oogt rustiek en geometrisch.

CorkAhedron Trilight

Oriëntatieprijs 594€ / m2

Drie in elkaar grijpende, geometrisch gevormde kurkblokken zijn tegen een witte achtergrond geplaatst. Elk blok heeft een zeshoekige vorm en vertoont een natuurlijke kurktextuur met een bruine tint, die doet denken aan de aardetinten die te vinden zijn in BEMOSS moswandinstallaties.

CorkAhedron

Oriëntatieprijs 385€ / m2

Een complex patroon gemaakt van in elkaar grijpende bruine stukjes, die lijken op puzzelstukjes, vormt een ingewikkelde, organische vorm. De stukken doen denken aan een mosschilderij, hebben afgeronde, gebogen randen en passen in elkaar om een symmetrisch, herhalend ontwerp te creëren.

CorkArc

Oriëntatieprijs 346€ / m2

Een vierkant, gestructureerd moschilderijoppervlak met een geometrisch patroon dat bestaat uit elkaar kruisende diagonale lijnen en vormen. Het ontwerp bestaat uit een mix van driehoekige en trapeziumvormige delen, waardoor een visueel ingewikkeld en gelaagd effect ontstaat. Het materiaal oogt donker en aards.

CorkIce 2D

Oriëntatieprijs 352€ / m2

Een vierkant, gestructureerd oppervlak met golvende golfpatronen en een ruw, donkerbruin uiterlijk dat lijkt op schors of kurk. De BEMOSS moschilderij heeft ronde, concentrische lijnen die een opvallend driedimensionaal effect creëren.

CorkVectors

Oriëntatieprijs 429€ / m2

Een rechthoekig, geometrisch BEMOSS-paneel met schuine, verspringende segmenten die een driedimensionaal effect creëren. Het getextureerde bruine oppervlak heeft horizontale ribbels en lichte kleurvariaties, waardoor de algehele diepte en complexiteit worden vergroot, vergelijkbaar met een moswandkunstwerk.

CorkIce 3D

Oriëntatieprijs 429€ / m2

Moderne slaapkamer met geometrische kunst aan de muur en een prachtige moschilderij. Bed is voorzien van grijs en wit beddengoed met sierkussens. Hanglampen hangen aan weerszijden aan het plafond. Het beige gestoffeerde hoofdeinde, het nachtkastje met ingelijste foto en de minimale inrichting maken de kamer compleet.
Nieuwe generatie

Duurzaam ontwerp

Voor de productie van kurkkorrels worden alleen kurktakken (falca) gebruikt. Het is een groepering van blokken in een autoclaaf, een proces dat 100% natuurlijk is, zonder het gebruik van additieven. Deze door Sofalca ontwikkelde technologie bestaat uit het injecteren van waterdamp door de korrels, die uitzetten en samensmelten met de hars van de kurk zelf.

Dit “koken” geeft de resulterende kurk een donkere kleur, zoals chocolade. De stoomproductie maakt gebruik van biomassa, die verkregen wordt door het vermalen en schoonmaken van de valk, en is daarom een echt groene, afvalvrije productie met 95% zelfvoorziening op energiegebied. Dit supermateriaal, kurk, biedt enorm veel voordelen. Het is niet alleen een uitstekende thermische en akoestische isolator, maar het is ook een CO2-bak, die een belangrijke rol speelt in het milieu.


Dit “koken” geeft de resulterende kurk een donkere kleur, zoals chocolade. De stoomproductie maakt gebruik van biomassa, die verkregen wordt door het vermalen en schoonmaken van de valk, en is daarom een echt groene, afvalvrije productie met 95% zelfvoorziening op energiegebied. Dit supermateriaal, kurk, biedt enorm veel voordelen. Het is niet alleen een uitstekende thermische en akoestische isolator, maar het is ook een CO2-bak, die een belangrijke rol speelt in het milieu.

Hierdoor is kurk een geschikte keuze voor gebruik in luidruchtige ruimtes zoals kantoren of klaslokalen.

Houdbaarheid

Met de juiste verzorging kan kurk tientallen jaren duren.

Eenvoudig onderhoud

Kurk is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en houdt geen stof of allergenen vast.

Duurzaamheid

Kurk is een duurzaam materiaal omdat het wordt gewonnen uit de bast van kurkeiken, die weer aangroeien nadat de bast is afgesneden. Dit betekent dat het een hernieuwbare bron is.

Esthetische uitstraling

Kurk heeft een unieke gestructureerd uiterlijk die visuele interesse aan de ruimte toevoegt.

De nieuwe generatie

Ontwerp en implementatie

Het digitale proces is een van de belangrijkste elementen van het DNA GENCORK.

Door computertechnische design over te nemen en te accepteren, verkent het merk GENCORK bij kurkwanden algoritmische scripts die geïnspireerd zijn door de pure natuur, wiskunde, geometrie maar ook biometrie van parametrische systemen. Dit maakt het mogelijk om een enorm aantal verschillende variaties van de visie te creëren en deze aan te passen aan elke grootte of vorm in alle interieurs.


Een eenvoudig pictogram van een kompasroos, ook wel windroos genoemd, dat wordt gebruikt om hoofdrichtingen weer te geven. Het toont pijlen die naar het noorden, oosten, zuiden en westen wijzen, met een extra nadruk op de noordelijke richting. De achtergrond is transparant waardoor een strakke uitstraling ontstaat die net zo fris aanvoelt als een BEMOSS moschilderij.
Een zwart silhouet van een persoon in een rennende houding, met gebogen armen en één been omhoog, geplaatst tegen een effen witte achtergrond, roept het sterke contrast en de opvallende eenvoud op die vaak te zien zijn in de BEMOSS-mosschilderijkunst.
Een effen zwart vierkant zonder zichtbare inhoud of details, dat doet denken aan strakke moderne kunst en het serene minimalisme oproept dat je terugvindt in een BEMOSS-mosschilderij.
Een blanco zwart vierkant zonder zichtbare kenmerken of details, dat doet denken aan een minimalistische BEMOSS-mosschilderij.
De afbeelding toont het Samsung-logo, met het woord
Een zwart silhouet toont een persoon met uitgestrekte armen en benen, die lijkt op de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. De figuur is ingesloten in zowel een cirkel als een vierkant, wat de proporties van het menselijk lichaam demonstreert, net zoals een BEMOSS-mosschilderij de natuurlijke harmonie binnen geometrische grenzen inkapselt.
De afbeelding toont het woord 'profesia' in kleine zwarte letters, met gebogen pijlen die een cirkelvorm rond de tekst vormen, wat het concept van een continue cyclus of stroom suggereert. Dit doet denken aan hoe mos gedijt in de natuur, in navolging van de patronen die te zien zijn in een BEMOSS moswand. De achtergrond is lichtgrijs.
Een zwart Apple-logo, dat een gestileerd silhouet van een appel afbeeldt met een hap uit de rechterkant en een blad aan de bovenkant, tegen een lichtgrijze achtergrond, roept de eenvoud en elegantie op die vaak te vinden is in BEMOSS-mosschilderij-ontwerpen.
Zwarte geometrische vormen die lijken op abstracte letters op een lichtgrijze achtergrond en mogelijk de tekst
De afbeelding toont het Mercedes-Benz-logo, een driepuntige ster in een cirkel, tegen een lichtgrijze achtergrond. Onder het logo staat
Een zwart rechthoekig bord met in het midden de tekst
Het Volvo-logo is voorzien van een zwarte cirkel met een pijl die naar rechts omhoog wijst, met in het midden het woord
De afbeelding toont het Samsung-logo, met de merknaam
De afbeelding toont het Volkswagen-logo, dat bestaat uit een gestileerde
De afbeelding toont het H&M-logo, dat bestaat uit de letters
De afbeelding toont het logo van UniCredit Bank, met een zwarte cirkel met een diagonale streep naast de tekst
De afbeelding toont het logo van de Bank of China. Het is voorzien van een zwart rond embleem met een ingewikkeld ontwerp aan de linkerkant en Chinese karakters in kalligrafiestijl, gevolgd door
De afbeelding toont het logo van Hilton Hotels & Resorts. Het toont een gestileerde
De afbeelding toont het Kinnarps-logo, weergegeven in een zwart, cursief lettertype. De letter
De afbeelding toont het logo van Audi, bestaande uit vier zwarte, in elkaar grijpende ringen die horizontaal op een lichtgrijze achtergrond zijn gerangschikt, wat doet denken aan de natuurlijke elegantie van een BEMOSS-mosschilderij.
Een logo met een ronde rand met de tekst
De afbeelding toont het Amazon-logo, met het woord
De afbeelding toont het T-Mobile-logo, dat bestaat uit een grote
Een logo met de letters
Zwart-wit rond logo met de kleine letters
De afbeelding toont het Microsoft-logo, met een zwarte tekst
De afbeelding toont het Shell-logo gevolgd door de tekst